Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 august 2011

Conform Daily Mail

1. Optimistul
Acestia vad mai mereu partea plina a paharului, tocmai de aceea sunt mai expusi la a avea o greutate peste cea normala.
In cadrul unei analize realizate in Japonia, mai multe persoane obeze - femei si barbati - au fost supuse unui program de slabit de sase luni, care a implicat exercitii fizice, dieta si consiliere. Cercetatorii au descoperit insa la final ca cei care erau cei mai pozitivi au slabit cel mai putin.
Specialistii cred ca de vina este faptul ca optimistii nu prea se streseaza de kilogramele in plus si cedeaza deseori tentatiilor.

2. Anxiosul
O cercetare realizata la Paris releva faptul ca persoanele cu o astfel de caracteristica generala de personalitate sunt de cinci ori mai expuse riscului de a face ulcer stomacal. Cei care sunt mai instabili emotional sunt mai expusi riscului de a fuma si consuma alcool, de a manca neregulat si de a avea probleme de somn, toate acestea marind riscul de ulcer.
In plus, un nivel ridicat al hormonului de stres - cortizolul - poate determina dureri de cap, acnee si infectii ale vezicii urinare.
Insa, persoanele anxioase fac mai mult sex, conform unei analize a Universitatii Sheffield. Iar femeile care sunt mai nervoase tind sa aiba mai multi parteneri sexuali de termen scurt.

3. Sensibilul
Barbatii care sunt mai intelegatori si mai milosi au un nivel mai scazut de stres si sunt mai putin expusi riscului de a face un infarct miocardic, dupa cum arata un studiu al Universitatii Glasgow, cel mai probabil deoarece acestia sunt mai deschisi catre a vorbi despre sentimentele lor si catre a primi ajutor, inclusiv medical.

4. Ostilul
Comportamentul ostil, agresiv, este unul care poate determina cele mai multe probleme de sanatate. Un studiu realizat cu ajutorul a 448 de femei a aratat ca cele cu o astfel de personalitate aveau un risc mai mare de a fi diagnosticate cu cancer la san.
La fel, un studiu realizat cu ajutorul a 61 de barbati a aratat ca cei ostili aveau un risc mai mare de a se alege cu cancer de colon.
Se crede ca furia si ostilitatea afecteaza sistemul imunitar, facand astfel organismul mai susceptibil la boli. Mai mult, furia aduce de asemenea un risc cu 50% mai mare de a avea o sanatate precara a inimii, deoarece aceasta determina o crestere a tensiunii arteriale si a ritmului batailor inimii.

5. Extravertitul
Barbatii extravertiti sunt mai putin expusi riscului de a face boli de inima si infectii si au mai multe sanse de a se recupera dupa o boala, cel mai probabil deoarece ei se descurca mai bine in a face fata provocarilor vietii. In plus, extravertitii au mai multe sanse de a avea copii mai multi.

6. Timidul
Persoanele timide au un risc cu 50% mai mare de a suferi un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, cel mai probabil deoarece situatiile noi sunt pentru ei mult mai stresante. In plus, timizii sunt mai vulnerabili la infectiile virale.

7. Persoanele cu un IQ scazut
Potrivit mai multor studii, un coeficient de inteligenta scazut este asociat cu un risc mai mare de anxietate, dementa si tulburare de stres post-traumatic.
Totodata, un IQ mai mic in copilarie poate creste vulnerabilitatea la anumite boli mintale. Iar explicatia pare a fi simpla: aceste persoane inteleg mai greu importanta straduintei de a avea o viata cat mai sanatoasa.

8. Virtuosul
Persoanele care sunt virtuoase si constiincioase au un risc mai mic de a avea orice problema de sanatate, de la diabet, probleme de oase, sciatica, pana la accident vascular cerebral sau maladia Alzheimer.

Niciun comentariu: